Hlavní obsah

Kajakář Hradilek je favoritem ankety o nejlepšího kanoistu roku

Olomouc

Kajakář Vavřinec Hradilek pravděpodobně obhájí vítězství v anketě Kanoista roku, jejíž výsledky sekce vodního slalomu a sjezdu na divoké vodě při Českém svazu kanoistů vyhlásí v sobotu v Olomouci. Mistr světa ze šampionátu v Praze-Troji je velkým favoritem a může se stát prvním čtyřnásobným vítězem ankety v její historii.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kanoista Vavřinec Hradilek.

Článek

Dosud třikrát vyhráli hlasování sportovců, funkcionářů, trenérů a novinářů také sjezdařka Michala Mrůzková, za svobodna Strnadová, a deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, kteří letos ukončili kariéru. Ti se v Troji stali vicemistry světa, stejně jako další kajakář Jiří Prskavec, úřadující mistr Evropy z Krakova.

Hradilek je největší hvězdou českého vodního slalomu. Loni získal na olympijských hrách v Londýně stříbrnou medaili a anketu rovněž vyhrál. Hlasování ovládl také v letech 2009 a 2010. Letos se slavnostní večer v olomouckém hotelu Clarion ponese v duchu oslav 100 let výročí založení Českého svazu kanoistiky.

Vyhlášeni budou také nejlepší vodní slalomáři, sjezdaři, a to i mezi juniory. Součástí večera je i vyhlášení nejlepších raftařů a posádek.

Reklama

Související témata: