Hlavní obsah

Svěcená zaplavala český rekord a je na ME v semifinále

Herning

O druhý český rekord na mistrovství Evropy v krátkém bazénu v Dánsku se postarala Lucie Svěcená. Teprve šestnáctiletá plavkyně na 50 metrů motýlek dohmátla v rozplavbě v čase 26,33 sekundy a do semifinále postoupila z desátého místa. Vlastní národní maximum vylepšila o šest setin.

Foto: Soe Zeya Tun, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

"Vůbec jsem to nečekala, protože se mi včera plavalo úplně hrozně. Jsem ráda, že to takhle nakonec vyšlo, protože jsem byla před startem strašně nervózní. První bazén byl úplně skvělý a ten druhý jsem tam schytala pár vln, takže to bylo otřesné. Budu se moc snažit, abych se dostala do finále," řekla Českému rozhlasu Svěcená.

Účast v semifinále si zajistily také v polohovém závodu na 100 metrů Petra Chocová (8. místo časem 1:00,83) a Barbora Závadová (12. místo za 1:01,05), na kraulařské stovce pak osmnáctý Martin Verner (48,17). Překvapivě z dělené první příčky prošla do finále smíšená štafeta na 4x50 m polohově, Baumrtová, Bartůněk, Svěcená a Plevko dohmátli stejně jako Rusové v čase 1:40,13.

Český rekord v Herningu už ve čtvrtek pokořila prsařka Petra Chocová na 50 metrů. V pátek odpoledne poplave medailová naděje Simona Baumrtová, která na trati 100 m znak obhajuje bronz a stejnou medaili získala loni i na světovém šampionátu v Istanbulu.

Reklama