Hlavní obsah

Štěpánek se oženil, Volf zatím ještě vyčkává

PRAHA

První sezóna v pozici olympijských medailistů čeká vodní slalomáře Jaroslava Volfa a Ondřeje Štěpánka. "Nic se u nás po olympiádě nezměnilo," prohlašuje člen bronzové deblkanoe z aténských her Ondřej Štěpánek. Není to tak docela pravda. Štěpánek totiž pauzu mezi sezónami využil kromě přípravy i ke svatbě. V dubnu si řekl "ano" s bývalou kajakářkou Vandou Semerádovou.

Foto: ČTK/Tibor Alföldi

Deblkanoisté Jaroslav Volf (vpravo) a Ondřej Štěpánek.

Článek

Přítelkyní Štěpánkova parťáka z lodi je Vandina sestra Petra, Jaroslav Volf se ale ještě do manželství zlákat nenechal. "Zatím nechci, ale asi na to časem dojde," usmívá se o dva měsíce starší člen dvojice. "Říkal jsem za tři roky, Petra chce už za rok, takže to vidím na kompromis," naznačuje možný termín svatby.

Kromě personálních záležitostí museli vyřešit i otázku peněz na další sezónu. Ani medaile z aténského kanálu jim k bezstarostné přípravě nepomohla. "Upevnili jsme si sponzora, kterého jsme měli předtím, ale nikdo nový se nám neohlásil," posteskl si Volf.

Kolotoč společenských akcí, autogramiád a besed již pro ně skončil. "Trvalo to měsíc po olympiádě. Pak jsme si dali trochu delší odpočinek, jinak příprava vypadala stejně jako v minulých sezónách, vyrazili jsme i na běžky," popisuje zimní program dvojice pětadvacetiletý Volf.

Stejně jako většina dalších posádek využili možnosti zkrátit si loď, což povolila Mezinárodní kanoistická federace. Minimální délka deblkanoe se snížila na 410 cm, loď Volfa se Štěpánkem ale je o něco delší. "Na první svezení na rovné vodě to bylo dobré, ale na kanále jsem si v ní připadal trochu divně," popisuje Štěpánek. "Ale zvykl jsem si rychle, teď už si myslím, že šlo o změnu k lepšímu," přiznává.

S výběrem délky lodě si dvojice nedělala velkou hlavu. "Seřízli jsme to, a když jsme viděli, že nám to takhle vyhovuje, už jsme to nechali," tvrdí oba. Posádka hodlá absolvovat celý Světový pohár, který je hned na své první zastávce zavede do Atén na kanál, kde slavili největší úspěch své kariéry.

Reklama