Hlavní obsah

Synek na bruslích vletěl do mantinelu a poranil si koleno. Netrénuje už tři týdny

Praha

Hokej je oblíbenou sportovní kratochvílí veslaře Ondřeje Synka, ale letos na zápas s kamarády nehezky doplatil. Při tvrdém kontaktu s mantinelem před třemi týdny si úřadující mistr světa poranil koleno a v přípravě na sezónu nabral manko.

Foto: Milan Malíček, Právo

Skifař Ondřej Synek.

Článek

Ze zimní přípravy se Synek vrátil nadšený, na trenažeru si při testu na šest kilometrů zlepšil osobní rekord. Ale pak si odskočil k hokeji a z ledu se jen ztěžka belhal.

„Objížděl jsem v plné rychlosti branku, štrejchnul jsem o ni a letěl do mantinelu. Praskla mi helma, jaká to byla šlupka, a ještě jsem do mantinelu vletěl levým kolenem. Mohl jsem si za to sám,“ popisuje na svých internetových stránkách.

Hraje nejlepší rybník

Trenér Milan Doleček ho jistě nepochválil, ale Synek je vcelku zručným hokejistou. „Nehrajeme tam do těla, ale nějakou úroveň to má. Říkám, že hraju nejlepší rybník,“ usmívá se. „Ale za dvanáct let, co hraju hokej, se mi nikdy nic nestalo,“ dušuje se jednatřicetiletý veslař.

Koleno mu značně nateklo, vyšetření odhalila vlasové trhlinky v chrupavce. „Čéška naštěstí nebyla zlomená, ale měl jsem tam krev, tak mi ji odsávali,“ popisuje. Od lékařů dostal zákaz tréninku, mohl jen posilovat horní část těla.

Na ME by měl být fit

Podle původních plánů přitom už měl v tuhle dobu tři týdny trénovat na vodě. Synek nuceně vynechá mistrovství republiky na dlouhých tratích i první kontrolní závody. „Ale od pondělka už to můžu zkusit lehce na vodě. Bez zátěže, jen pár kilometrů. Když koleno neoteče, mělo by to být v pohodě,“ věří.

První z vrcholů sezóny, mistrovství Evropy v Bělehradě, je na programu až od 30. května. „To už bych měl v pohodě zvládnout. Věřím, že všechno bude bez problémů a manko doženu rychle. Ze zimy mám natrénováno hodně,“ zůstává optimisticky naladěn stříbrný medailista z posledních dvou olympijských her.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články