Hlavní obsah

Hvězdný plavec Thorpe byl propuštěn z nemocnice

Sydney

Pětinásobný olympijský vítěz v plavání Ian Thorpe byl propuštěn z nemocnice v Sydney, kde byl zhruba tři týdny hospitalizován s vážnou infekcí ruky.

Foto: Profimedia.cz

Plavec Ian Thorpe

Článek

"Vypadá to, že infekce je pryč. Může se to zanítit znova, tak jako se to už stalo dvakrát, ale jsme optimisté," řekl Thorpeův manažer James Erskine australské agentuře AAP.

Infekce jednatřicetiletého Thorpea postihly po operaci ramena, které se podrobil začátkem roku. Erskine už dříve popřel spekulace, že by bývalý skvělý plavec mohl přijít o hybnost ruky, nicméně uvedl, že kvůli stavu ramena už nikdy nebude moci plavat na vrcholové úrovni.

Majitel 16 zlatých medailí z olympijských her a mistrovství světa Thorpe ukončil kariéru po OH v Aténách 2004. Poté ještě absolvoval neúspěšný comeback se snahou dostat se na hry v Londýně 2012.

Kromě problémů s ramenem se Thorpe v poslední době potýkal i s depresemi. Začátkem února ho v noci v Sydney zadržela policie, když se potácel ulicemi a pokusil se dostat do cizího auta. Čtyřnásobný nejlepší plavec světa skončil v péči lékařů, neboť byl nadopován antidepresivy a léky proti bolesti.

Po této epizodě Thorpe nastoupil léčbu. Podle Erskinea není pravděpodobné, že by se na odvykací kliniku po svém nynějším propuštění z nemocnice vrátil.

Reklama