Hlavní obsah

Na úspěšný čtyřkajak se nalepila smůla, Havel bude jen fandit z břehu

Praha

Měli být jedním z taháků Světového poháru v rychlostní kanoistice, který se koná od pátku do neděle v Račicích, ale pohromadě je diváci neuvidí. Posádka bronzového čtyřkajaku z londýnské olympiády ještě letos neseděla společně v lodi, když nejprve měl potíže Lukáš Trefil s rukou a po něm Daniel Havel, a tak o ně bude startovní listina kategorie K4 ochuzena.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bronzový čtyřkajak z olympiády: zleva Jan Štěrba, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Daniel Havel.

Článek

Tři čtvrtiny úspěšného kvarteta v Račicích budou závodit. Josef Dostál a Jan Štěrba na singlkajaku, Trefil pak pojede s Jakubem Adamem na deblkajaku.

Podpoří ženu i parťáky

„Viník“ absence kompletní posádky Daniel Havel bude povzbuzovat své parťáky i manželku Andreu v ženském čtyřkajaku z břehu račického areálu. „Je to na psychiku náročné, když všichni závodí a vy byste měl taky,“ přiznává háček čtyřkajaku.

Důvodem jeho absence je problém s ramenem. „Původně jsem myslel, že tam mám zánět, pak se ukázalo, že jde o natržený sval. Zřejmě už to je staršího data, protože s ramenem mám problémy od roku 2011. A možná to teď znova naprasklo,“ odhaduje dvaadvacetiletý kajakář.

Před necelým týdnem se Havel ale opět projel na kajaku. „Už mě svrběly ruce. Zkusil jsem i úseky v lehké intenzitě a vypadalo to docela dobře,“ těšilo ho. Na mistrovství Evropy v německém Brandenburgu za dva měsíce už by čtyřkajak měl být připraven opět bojovat s nejlepšími. „Většinou nám trvá jeden dva tréninky, než se dostaneme do rytmu,“ nemá Havel obavy.

Reklama