Hlavní obsah

Ježek po 17 letech vypadl z reprezentace. Už jsem nemohl, padla i sprostá slova, přiznal

Trnávka

Stálice českého vodního slalomu Stanislav Ježek letos o medaile na velkých akcích bojovat nebude. Po sedmnácti letech nepostoupil do reprezentace singlkanoistů na divoké vodě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Stanislav Ježek při mistrovství světa ve vodním slalomu v pražské Troji.

Článek

„Člověk ví, že to jednou přijde a mladí ho zválcujou, ale jak si to nechce připustit, určité zklamání tam je, když vidí, že na to občas má,“ připouštěl pátý slalomář z posledních dvou olympijských her.

Kdyby si v nedělním čtvrtém nominačním závodě připsal o dotyk branky méně, na účast v reprezentačním výběru by mu to stačilo. „Ale dole už jsem nemohl, i nějaká sprostá slova padla,“ přiznal.

Ježek už letos neabsolvoval dlouhé soustředění v Austrálii jako třeba před Londýnem. „Znát to bylo, ale je mi 37 let, nemůžu trávit půl roku mimo domov. V životě máte jiné priority,“ vysvětloval.

U vody zůstane

Od vody ale nezmizí. Jednak má ještě teoretickou šanci si vybojovat účast na mistrovství světa při případné donominaci, pokud by jeho tři přemožitelé z nominačních závodů během sezóny formu nepotvrdili, především je ale Ježek nezbytnou součástí pořadatelského týmu Světového poháru v Praze Troji (20. až 22. června).

A boj o návrat do reprezentace za rok? „Proboha ne, vždyť už pár let přesluhuju. Jezdím pro radost, ale když to jde, na závodech nechcete prohrát,“ dodává.

Reklama