Hlavní obsah

Synek i Knapková postoupili na veslařském ME přímo do semifinále

Bělehrad

Devět českých posádek si v pátek na veslařském mistrovství Evropy zajistilo postup do semifinále. Čtyři lodě to zvládly přímo z úvodních rozjížděk, dalších pět poté z odpoledních oprav.

Foto: Jan Tichy Photography pro SPORT INVEST Group

Skifař Ondřej Synek.

Článek

Do semifinále podle očekávání prošli z prvních míst v rozjížďkách skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková, kteří na kontinentálním šampionátu obhajují zlaté medaile. Synek ve svém premiérovém startu v sezóně porazil i dvojnásobného olympijského vítěze Olafa Tufteho z Norska.

Mezi nejlepší dvanáctku postoupila přímo i dvojka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč a dvojskif lehkých vah Daniela Nacházelová, Ricky Nencini.

Odpoledne své reprezentační kolegy doplnila dvojka bez kormidelníka Petr Melichar, Jakub Koloc, dvojskif lehkých vah Ondřej Vetešník, Jan Vetešník, klasický dvojskif Jan Andrle, Michal Plocek, skifařka lehkých vah Markéta Pazderková a čtyřka bez kormidelníka Adam Štěrbák, Jakub Podrazil, Milan Doleček, Jan Pilc.

Pět posádek čekají opravy v sobotu, vzhledem k menšímu počtu startujících v kategorii však budou mít podobný význam jako semifinále.

Reklama

Související témata: