Hlavní obsah

Čtyři české posádky postoupily přímo do semifinále veslařského SP

Lucern

Čtyři české veslařské posádky postoupily v závodu Světového poháru v Lucernu přímo do semifinále. Vítězně vstoupili do závěrečného třetího dílu seriálu skifařka Miroslava Knapková, dvojka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč a dvojskif lehkých vah Ondřej Vetešník, Jan Vetešník. Ze třetího místa v rozjížďce do semifinále postoupila i párová čtyřka David Jirka, Jakub Houska, Petr Buzrla, Martin Basl.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Skifařka Miroslava Knapková

Článek

Dobře začal závod na jezeře Rotsee i pro skifaře Ondřeje Synka, s nímž v kategorii startuje dalších 30 veslařů. Úřadující světový šampión tak musel do semifinále projít přes dvě jízdy, v úvodní rozjížďce byl druhý, v odpoledním čtvrtfinále si pohlídal třetí postupovou příčku.

V opravách si postup do semifinále vybojovala i čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Milan Viktora, Karel Zadák, Michael Humpolec, Jan Hájek, dvojskif Lucie Žabová, Lenka Antošová a dvojskif lehkých vah Daniela Nacházelová, Ricky Nencini.

Do finále C se v opravách kvalifikoval dvojskif Jan Andrle, Michal Plocek a dvojskif lehkých vah Denisa Čvančarová, Markéta Pazderková. Dvojka bez kormidelníka Kornel Altman, Jakub Paroulek pojede finále D.

Až v sobotu čekají opravné jízdy čtyřku bez kormidelníka Matyáš Klang, Jakub Podrazil, Jan Pilc, Milan Doleček a dvojku bez kormidelníka Kateřina Kopecká, Martina Stillerová.

Reklama