Hlavní obsah

Pět českých posádek postoupilo do finále veslařského SP v Lucernu

Lucern

Pět českých posádek se představí ve finále závěrečného třetího závodu Světového poháru ve veslování v Lucernu. Ze semifinále či oprav mezi šest nejlepších postoupili skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková, dvojka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, dvojskif lehkých vah Ondřej Vetešník, Jan Vetešník a čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, Jakub Podrazil, Jan Pilc, Milan Doleček.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Skifařka Miroslava Knapková

Článek

Úřadující světový šampión Synek svoji semifinálovou jízdu vyhrál, Knapková byla druhá za Novozélanďankou Emmou Twiggovou. Druzí byli i Vraštil s Kopáčem, kteří před třemi týdny ovládli druhý díl SP ve francouzském Aiguebelette. Čtyřka bez kormidelníka byla při svém premiérovém startu ve 'velkém' závodě v sezóně v nejsilnější sestavě druhá v opravách.

Další tři české posádky ze semifinále do bojů o umístění na stupních vítězů postoupit nedokázaly. Párová čtyřka David Jirka, Jakub Houska, Petr Buzrla, Martin Basl, čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Milan Viktora, Karel Zadák, Michael Humpolec, Jan Hájek i dvojskif lehkých vah Daniela Nacházelová, Ricky Nencini se tak v neděli představí v B-finále.

Reklama