Hlavní obsah

Vracející se fenomén Phelps porazil Lochteho i na znakařské stovce

Nejúspěšnější olympionik všech dob Michael Phelps vyhrál po návratu k plavání další souboj nad velkým rivalem Ryanem Lochtem. Na mítinku v Athens den po triumfu na oblíbené trati 100 metrů motýlek vyhrál i znakařskou stovku. Dohmátl v čase 53,88, Lochte byl opět druhý v čase 54,40.

Foto: David Goldman, ČTK/AP

Dva velcí soupeři Michael Phelps (vlevo) a Ryan Lochte při znakařské stovce na závodech v Athens.

Článek

„Hlavně jsem chtěl pokořit 54 vteřin," řekl osmnáctinásobný olympijský vítěz Phelps, jenž 100 m znak zvládl během hvězdné kariéry nejrychleji za 53,01 v roce 2007. „Plaval jsem, co to šlo, ale na konci už to hodně bolelo. Čas 53,88 je v tuto chvíli hodně dobrý," zhodnotil.

Phelps ukončil kariéru po OH v Londýně před dvěma lety, do bazénu se závodně vrátil letos v dubnu. Lochte se na mítinku v Athens rovněž snaží dostat do ideální formy po zranění kolena. Oba v srpnu čeká americká kvalifikace pro mistrovství světa v příštím roce.

„Každý závod po dvouleté pauze je dobrá věc. Jde o to dostat se do závodního rytmu, a když k tomu přibývají vítězství, je to příjemné," dodal devětadvacetiletý Phelps. Dnes se s Lochtem utkají ještě na kraulařské stovce.

Reklama