Hlavní obsah

Radoň s Dvořákem chtějí v Moskvě vylepšit trenérovy brambory

Praha

Do moskevského areálu Krylatské se Libor Dvořák vrací se smíšenými pocity. Před 34 lety zde závodil na olympiádě, ale skončil těsně pod stupni vítězů. Teď si může medailovou radost užít alespoň jako trenér, při světovém šampionátu bude mít na povel deblkanoi složenou z jeho syna Filipa Dvořáka a Jaroslava Radoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Deblkanoisté Filip Dvořák (vpředu) a Jaroslav Radoň jsou sehraná dvojka.

Článek

Do velkého vzpomínání se trenér před odletem do Ruska nepouštěl. „Táta mluví relativně nerad o tom, jak závodil, soustředí se na trenérskou práci,“ vypráví Filip Dvořák. „Ale určitě ho to hodně štve. Medaili ztratil o kousek a byla to pro něj jedinečná šance, protože o čtyři roky později se olympiáda bojkotovala,“ připomíná osud her v Los Angeles.

Přejí si víc než ruskou vodku

Úspěšná česká deblkanoe letos brala medaili na všech dílech Světového poháru i mistrovství Evropy. Ambice na stupně vítězů by tak těžko skrývala. „Bylo by dobré si z Moskvy přivézt něco jiného než ruskou vodku,“ usmívá se Dvořák. „Když nám finálová jízda sedne, můžeme jet takřka se všemi,“ přitakává Radoň.

Při evropském šampionátu je na kilometru zdolali jen Maďaři a Rusové. „Teď přibudou další asi čtyři lodě, které si brousí zuby na medaili jako my, hlavně Kanaďané,“ tuší Dvořák.

Při závěrečném soustředění v Nymburce se oba deblkanoisté vydali ze všech sil. „Poslední trénink jsme ani nedojeli, Filda se cítil hodně unavenej. Ale já to zas nepovažuju za nějakou hroznou krizi, to k tréninku patří,“ říká Radoň.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články