Hlavní obsah

Phelps doplaval v prvním závodu na mistrovství USA sedmý

S předposledním sedmým místem se musel spokojit hvězdný plavec Michael Phelps ve finále prvního závodu na americkém šampionátu na 100 metrů volný způsob. Osmnáctinásobný olympijský šampion dosáhl času 49,17 sekundy a zaostal o 86 setin za vítězným Nathanem Adrianem, který tuto disciplínu ovládl předloni na hrách v Londýně. Pro Phelpse to byl nejméně povedený závod od dubnového návratu k plavání, s kterým původně skončil po londýnské olympiádě.

Foto: Kirby Lee, Reuters

Michael Phelps se musel spokojit až se sedmým místem.

Článek

Devětadvacetiletý nejúspěšnější olympionik všech dob musí dál bojovat o nominaci na panpacifický šampionát, který se bude konat koncem srpna v australském Gold Coast. Šanci bude mít ještě na své oblíbené trati 100 metrů motýlek, 100 metrů znak a v polohovém závodu na 200 metrů.

V rozplavbě Phelps zaznamenal výkon 48,77, což by v boji o medaile stačilo na druhé místo. V nabitém finále, v němž se představilo pět individuálních medailistů z OH, byl ale pomalejší a porazil jen jednoho soupeře. Jeho velký rival Ryan Lochte skončil po nedávných zdravotních problémech druhý za 48,96.

"Je šílené, co bylo potřeba na postup do finále. Několika lidem, co mají medaile, se to nepovedlo," uvedl vítězný Adrian.

Reklama