Hlavní obsah

Setina! Phelps těsně nevyhrál americký šampionát

Irvine

Pouhá setina sekundy rozhodla o tom, že Michael Phelps na plaveckém mistrovství USA nezískal vítězství na jeho oblíbené trati 100 metrů motýlek. Osmnáctinásobný olympijský vítěz podlehl Tomu Shieldsovi, jenž závod v Irvinu vyhrál za 51,29 sekundy. Phelps sice v rozplavbě předvedl letošní světové maximum 51,17, ale ve finále si pohoršil.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Michael Phelps byl na pódiu očividně zklamaný, že nezískal první místo na americkém šampionátu.

Článek

„Nemohu vystát porážky a je mi jedno, jestli je to o setinu, nebo o pět sekund. Tohle mi každopádně dodá motivaci," prohlásil Phelps, který po olympijských hrách v Londýně ukončil kariéru, ale letos na jaře se k plavání vrátil. „Ve finále jsem to nebyl já. Na takových akcích jsem zvyklý být v jiné formě. Rok a půl jsem byl mimo, ani letos jsem asi nemakal pořád naplno a projevilo se to," uvedl devětadvacetiletý plavec, který stovku motýlek vyhrál na uplynulých třech olympiádách.

Druhé místo nicméně Phelpsovi stačilo, aby se kvalifikoval na panpacifický šampionát, který se bude konat koncem srpna v australském Gold Coast. V prvním startu v Irvinu mu ještě nominace unikla, když na 100 metrů volný způsob skončil sedmý.

Reklama

Související témata: