Hlavní obsah

Phelps ani na čtvrtý pokus na mistrovství USA v plavání nevyhrál

Irvine

Osmnáctinásobný olympijský vítěz Michael Phelps prohrál na americkém mistrovství v Irvine i čtvrtý závod. V neděli skončil druhý za Ryanem Lochtem v polohovce na 200 metrů, přesto se nominoval na panpacifický šampionát a na mistrovství světa, které příští rok přivítá Kazaň.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Americký plavec Michael Phelps.

Článek

Devětadvacetiletý Phelps dohmátl v čase 1:56,55 a byl o pět setin pomalejší než Lochte. V Irvine předtím skončil druhý na 100 m motýlek, šestý na 100 m znak a sedmý na 100 m volný způsob. "Jsem spokojený. Je lepší skončit takhle, než abych předvedl podprůměrný výkon jako v předchozích závodech," uvedl Phelps.

Naopak Lochte, který se vrací po operaci kolena, ukončil na mistrovství čekání na vítězství. Na kraulové stovce totiž skončil druhý a na 200 m znak byl třetí. "Tenhle rok je to jak na houpačce, takže jsem rád, že jsem vyhrál, i když jsem nemohl odtrénovat tolik, kolik bych chtěl," citovala Lochteho agentura AP.

Panpacifické mistrovství se v Gold Coast uskuteční od 21. do 24. srpna. Phelps se v Austrálii představí v závodu na 100 m motýlek a polohovce na 200 m.

Reklama