Hlavní obsah

Skifaři Synek a Knapková jsou bez problémů v semifinále MS

Amsterodam
Aktualizováno

Skifaři Ondřej Synek i Miroslava Knapková zvládli svá čtvrtfinálová vystoupení na mistrovství světa v Amsterodamu a bez větších problémů postoupili do semifinále. V bojích o medaile se dnes udržel i dvojskif lehkých vah Ondřej Vetešník, Jan Vetešník.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Úřadující mistr světa ve skifu Ondřej Synek před mistrovstvím světa ve veslování v Amsterdamu.

Článek

Synek i Knapková už ve čtvrtfinále narazili na další medailové adepty. Veslař pražské Dukly se utkal s obhájcem stříbra z loňského MS Ángelem Fournierem Rodríguezem z Kuby nebo dvojnásobným olympijským šampionem Olafem Tuftem z Norska, kterému se ale v poslední době už tolik nedaří.

Knapková poměřila síly s loni na šampionátu v korejském Čchungdžu druhou Novozélanďankou Emmou Twiggovou, jež letos vyhrála všechny závody Světového poháru, nebo s Číňankou Ťing-li Tuan, která ji v SP dvakrát porazila.

Z českých hvězd zvládl čtvrtfinále lépe Synek, jenž se dlouho držel druhý, ale v závěru se posunul na první místo před Rodrígueze. Knapková byla od startu až do cíle třetí, čtvrtou Gabrielou Bestovou z Argentiny ale porazila o pět sekund.

V semifinále jsou i bratři Vetešníkové

Po třetím místě v opravách do semifinále postoupili i bratři Vetešníkové, kteří stejně jako Knapková postup podle výsledků jistě kontrolovali. Na čtvrté Ukrajince Stanislava Kovala a Igora Chmaru měli k dobru tři sekundy.

Dalším českým posádkám se dnes na kanále Bosbaan nedařilo. Nečekaně ani do semifinále nepostoupily čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, Jakub Podrazil, Milan Doleček, Jan Pilc a párová čtyřka David Jirka, Jakub Houska, Petr Buzrla, Martin Basl. Mezi dvanáct nejlepších se nekvalifikoval ani dvojskif Lucie Žabová, Lenka Antošová a párová čtyřka lehkých vah Denisa Čvančarová, Markéta Pazderková, Sára Víchová, Monika Nováková.

Celkem se tak v semifinále představí šest z deseti českých posádek, které na MS startují. V minulých dnech se do něj podařilo projít i dvojce bez kormidelníka lehkých vah Jiří Kopáč, Miroslav Vraštil, dvojskifu lehkých vah Ricky Nencini, Daniela Nacházelová a dvojce bez kormidelníka Martina Stillerová, Kateřina Kopecká.

Reklama