Hlavní obsah

Tak brzy jsem nikdy nestřídal, divil se Trvaj

PROSTĚJOV

S kapitánským céčkem na dresu přivedl národní tým na led v Prostějově Martin Straka a splnil roli vůdce i tím, že obstaral jediný gól českých hokejistů. "Škoda, že jsme se o vydřené vedení nechali připravit. Zápas byl ale vyrovnaný, remíza je spravedlivá," říkal útočník Pittsburghu.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Český kapitán Martin Straka (uprostřed) střílí gól brankáři Slovenska Pavlu Rybárovi.

Článek

Straka v roli centra vedl útok zámořských posil. "Chvíli nám trvalo, než jsme nabrali herní rytmus. Museli jsme si zvykat i na neplatnost ofsajdu na červené čáře, ale nakonec jsme si vytvořili šance a mohli dát víc než jeden gól. Měli jsme být asi víc důrazní před brankou," přiznal 30letý hráč, jehož velmi mrzelo prohrané vhazování při power play hostí.

Zvykání na kluziště

O téměř dva roky starší obránce Jaroslav Modrý včera absolvoval premiéru v české reprezentaci. "Poprvé je to vždy moc hezké, pak se na to dobře vzpomíná. Bohužel jsme nedali dost gólů, abychom vyhráli. Zápas ale nesl všechny znaky přípravy a všichni hráči z NHL si zvykali na větší hřiště i častější kombinaci," tvrdil zadák z Los Angeles.

Ruským titulem z Jaroslavli ozdobený obránce Radim Tesařík asistoval u jediné branky ČR: "Nebyla to úplně povedená střela, Straka ale naštěstí věděl, co s pukem rychle udělat. Můj pocit ze zápasu poznamenal fakt, že jsem skoro týden nebyl na ledě. Na celém mužstvu bylo znát, že se vyloženě sehrává a poznává. Přesto obdržený gól těsně před koncem štve."

Debutanti na led

Brankáře Jiřího Trvaje sice překvapilo, jak rychle musel na led, ale počínal si tam skvěle a předvedl 26 úspěšných zásahů. "Takhle brzy jsem ještě nikdy nestřídal, ale chytil jsem se při dvou nájezdech Slováků a chytalo se mi dobře až do konce, kdy mi proklouzla mezi nohy Štrbákova lehce tečovaná střela při power play," říkal vítkovický gólman.

Dnes se hraje odveta v Trenčíně, kde obléknou český dres mj. debutanti Vokoun, Vašíček a Vrbata, z rodinných důvodů ale u mužstva chybí Burger.

Reklama

Související témata: