Hlavní obsah

Hlaváčová má mistru světa pomoci k rekordu v La Manche

BRNO

Jen pár dní poté, co Yvetta Hlaváčová překonala v českém rekordu kanál La Manche, se má česká plavkyně podílet na světovém rekordu v přeplavání úžiny mezi Francií a Anglií. Jako tréninkovou partnerku pro přípravu i trenérku do doprovodné lodi si totiž Hlaváčovou přizval úřadující mistr světa v dálkovém plavání Španěl David Meca. Ten se o rekord pokusí mezi 25. a 31. srpnem.

Foto: PRÁVO

Plavkyně Yvetta Hlaváčová.

Článek

"Budeme se spolu připravovat a v případě, že nebudou vlny, tak jej budu doprovázet na cestě do Francie i ve vodě jako vodič. To pozvání beru jako velkou poctu," řekla ČTK Hlaváčová, která odletí do Anglie ve čtvrtek ráno. "Budu se moci poučit, jakou zvolí strategii a tyto informace mohu využít i pro svůj další pokus překonat La Manche v nejlepším ženském čase," prohlásila.

Jednatřicetiletý Meca triumfoval v červenci na mistrovství světa v Montrealu na trati 25 km. Kanál La Manche se pokoušel pokořit v rekordním čase už loni, ale výkonem sedm hodin a 46 minut ve špatném počasí zaostal o 29 minut za tehdejším maximem Američana Chada Hunebyho. Toho letos 1. srpna o rekord připravil Němec Christof Wandratsch časem 7:03:52. Ve stejný den Hlaváčová dosáhla nejlepšího českého výkonu v historii, který má hodnotu osm hodin a 42 minut.

Reklama

Související témata: