Hlavní obsah

Jachtařka Šmídová na MS drží třetí pozici

Česká jachtařka Lenka Šmídová na mistrovství světa třídy 470 stále drží třetí pozici. Po šesti ze čtrnácti rozjížděk v San Francisku má se svou partnerkou Američankou Elizabeth Kratzigovou na kontě osmnáct bodů.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Lenka Šmídová skončila v anketě o sportovce roku na pátém místě.

Článek

Posádka stříbrné olympijské medailistky z Atén, která tehdy závodila ve třídě Evropa, v páté rozjížďce obsadila třetí příčku a v šesté skončila na šestém místě. Na zatím stříbrné Britky Christinu Bassadoneovou a Saskii Clarkovou ztrácí dva body.

Za Šmídovou jsou na čtvrtém místě jedničky světového žebříčku Francouzky Ingrid Petitjeanová a Nadege Dourouxová, které na česko-americkou posádku ztrácejí osm bodů. V čele šampionátu se drží s velkým náskokem nizozemské jachtařky Marcelien de Koningová a Lobke Berkhoutová, které sice v páté rozjížďce skončily až šesté, ale tu následující vyhrály.

Šampionát v sanfranciském zálivu mezi pevností Alcatraz a slavným mostem Golden Gate potrvá do konce týdne. Šmídová absolvuje teprve druhý start ve dvouposádkové třídě 470, do které přešla po loňském úspěchu v Aténách.

Pořadí po šesti rozjížďkách:
1. De Koningová, Berkhoutová (Niz.) 8, 2. Bassadoneová, Clarková (Brit.) 16, 3. Šmídová, Kratzigová (ČR) 18.

Reklama