Hlavní obsah

Jachtařka Šmídová vypadla na MS z medailových pozic

SAN FRANCISCO (USA)

Česká jachtařka Lenka Šmídová klesla na mistrovství světa třídy 470 ze druhé na čtvrtou pozici. S americkou partnerkou Elizabeth Kratzigovou zaznamenaly v pátek nejprve třetí místo, ale v desáté rozjížďce skončily až dvacáté, což je jejich nejhorší výsledek v dosavadním průběhu šampionátu.

Článek

Dvacet trestných bodů se jim společně s dvanácti ze druhé rozjížďky škrtá, takže mají na kontě 28 bodů. Ve zbylých dvou dnech může držitelka olympijského stříbra z Atén Šmídová stále bojovat o medaili.

V čele jsou stále nizozemské jachtařky Marcelien de Koningová a Lobke Berkhoutová, které už mají velmi blízko k titulu. Na dalších místech je ale situace velmi vyrovnaná. Šmídovou s Kratzigovou vystřídaly na druhém místě jedničky světového žebříčku a evropské šampionky Ingrid Petitjeanová a Nadege Dourouxová z Francie, které mají o pět trestných bodů méně než česko-americká dvojice. Třetí je britská posádka Christine Bassadoneová, Saskia Clarková.

Šmídová absolvuje teprve druhý start ve dvouposádkové třídě 470, do které přešla po loňském individuálním úspěchu v Aténách.

Pořadí po deseti rozjížďkách:
1. De Koningová, Berkhoutová (Niz.) 18 bodů, 2. Petitjeanová, Dourouxová (Fr.) 23, 3. Bassadoneová, Clarková (Brit.) 25, 4. Šmídová, Kratzigová (ČR) 28.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články