Hlavní obsah

Jachtařka Šmídová je před posledním dnem MS stále čtvrtá

SAN FRANCISCO (USA)

Česká jachtařka Lenka Šmídová je před posledním dnem mistrovství světa třídy 470 stále na čtvrté pozici. Se svou americkou partnerkou Elizabeth Kratzigovou ztrácejí dvě rozjížďky před koncem na bronz pět bodů.

Článek

Šmídová s Kratzigovou obsadily v jedenácté rozjížďce deváté místo, v té následující se blýskly třetí pozicí. Česká stříbrná olympijská medailistka z Atén bude v závěru zřejmě útočit hlavně na jedničky světového žebříčku a evropské šampionky Ingrid Petitjeanovou a Nadege Dourouxovou z Francie, které mají o pět trestných bodů méně než česko-americká dvojice.

Nejblíže k titulu mají stále nizozemské jachtařky Marcelien de Koningová a Lobke Berkhoutová. Dotahuje se na ně však britská posádka Christine Bassadoneová, Saskia Clarková, která v sobotu obsadila první a druhé místo a snížila ztrátu na tři body.

Šmídová absolvuje teprve druhý start ve dvouposádkové třídě 470, do které přešla po loňském individuálním úspěchu v Aténách.

Pořadí po dvanácti rozjížďkách:
1. De Koningová, Berkhoutová (Niz.) 25 bodů, 2. Bassadoneová, Clarková (Brit.) 28, 3. Petitjeanová, Dourouxová (Fr.) 35, 4. Šmídová, Kratzigová (ČR) 40.

Reklama