Hlavní obsah

Minnesota trápí hvězdy Colorada

NEW YORK

Až druhé prodloužení přineslo hráčům Toronta vítěznou trefu do sítě Philadelphie. Po výhře 2:1 vyrovnalo Toronto stav 1. kola play off na 3:3, rozhodující zápas se hraje již v úterý večer ve Philadelphii. Sedmý zápas uvidí i fanoušci Colorada a Minnesoty, kde hokejisté Wild vyrovnali vítězstvím 3:2 stav série na 3:3.

Foto: ČTK

Roman Čechmánek v brance Philadelphie zasahuje v šestém utkání play off proti Torontu.

Článek

Rozhodující sedmý zápas sehrají večer i aktéři poslední nerozhodnuté série, Vancouver Canucks a St. Louis Blues.

Reichel na Čechmánka vyzrál jen jednou

Reichel nejdříve vstřelil vedoucí branku Maple Leafs, pak trefil tyčku a navíc měl šanci dát druhý gól při trestném střílení, Čechmánek ho ale vychytal. Branka českého útočníka byla poněkud kuriózní. Čechmánek se při rozehrávání střetl za brankou právě s českým útočníkem a spadla mu lapačka. V momentě, kdy se pro ni ohnul, dostal se Reichel k puku a z těžkého úhlu trefil branku.

Gólman Toronta Ed Belfour posílá na hrazení Michala Handzuše z Philadelphie.

Při další Reichlově střele pomohla bývalému vsetínskému gólmanovi tyčka a rovněž z posledního souboje vyšel Čechmánek lépe. Při trestném střílení, nařízeném za Čechmánkovo hození hokejkou, Reichel tvrdě vystřelil od kruhů, ale brankář Flyers se nenechal překvapit.

"S Romanem se známe již dlouho. Pokusil jsem se jej překvapit a skoro se mi to podařilo. Kdybych se trefil trochu víc doleva, tak to šlo do branky," hájil Reichel svoji volbu při zakončení nájezdu.

Východní konference:
Toronto - Philadelphia 2:1 v 2. prodl.
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 1:0. Branky: 11. Reichel, 91. T. Green - 36. Roenick. Střely na branku: 36:36. Roman Čechmánek (Phil.) odehrál 90:51 minut, chytil 34 střel a inkasoval dvě branky. Diváci: 19.573. Výsledky předešlých zápasů: 5:3, 1:4, 4:3 v prodl., 2:3 v prodl., 1:4. Stav série: 3:3.

Škoula asistoval, Hejduk zatím bez bodů

Šesté utkání Minnesoty a Colorada bylo představením Richarda Parka, který vstřelil dvě branky. Pro útočníka korejského původu to byly první dvě trefy v play off. Druhým gólem v páté minutě prodloužení rozhodl o pokračování série v Denveru.

Vidět zatím není nejlepší střelec základní části NHL Milan Hejduk, který už ve čtyřech zápasech nebodoval. V pondělním utkání se prosadil jen obránce Martin Škoula, který přihrával na jeden gól Colorada.

Útočník Minnesoty Richard Park blahopřeje brankáři Mannymu Fernandezovi po vyrovnání série s Coloradem.

Hokejistům Minnesoty se málem povedlo utkání rozhodnout už ve třetí třetině. Ještě pět minut před koncem vedli 2:0, pak ale Joe Sakic s Gregem de Vriesem vyrovnali. Nakonec se ovšem z vítězství radovali domácí.

"Dokázali jsme vyrovnat stav série a teď to nechceme pustit. Dostali jsme se zpátky a budeme se snažit, jak nejlépe umíme," slíbil slovenský útočník Marián Gáborík, který v utkání zaznamenal tři body.

Západní konference:
Minnesota - Colorado 3:2 v prodl.
Třetiny: 0:0, 0:0, 2:2 - 1:0. Branky: 42. a 65. Park, 53. Gáborík - 57. Sakic (Škoula), 59. De Vries. Střely na branku: 23:24. Diváci: 19.350. Výsledky předešlých zápasů: 4:2, 2:3, 0:3, 1:3, 3:2. Stav série: 3:3.

Reklama