Hlavní obsah

Párová čtyřka postoupila na veslařském MS přímo do semifinále

GIFU (Japonsko)

Párová čtyřka David Jirka, Jakub Hanák, Václav Chalupa a Milan Doleček postoupila bez problémů přímo do čtvrtečního semifinále veslařského mistrovství světa v japonském Gifu. Do oprav, jež jsou na programu ve středu, musí dvojskif lehkých vah s dvojčaty Janem a Ondřejem Vetešníkovými.

Foto: archiv

Václav Chalupa

Článek

Párová čtyřka se kvalifikovala do dalších bojů díky vítězství ve své čtyřčlenné rozjížďce, z níž šli do oprav pouze poslední Rumuni. Vítězové letošního Světového poháru vyhráli o zhruba půl sekundy před Polskem, třetí Bělorusko zaostalo téměř o čtvrt minuty.

I přes prvenství nebyl Hanák s výsledkem respektive s dosaženým časem moc spokojen. "Dva měsíce jsme nezávodili a nepovedlo se to tak, jak jsme zvyklí," řekl Hanák. Ocenil ale, že společně se svými kolegy dokázal porazit další aspiranty na medaile z Polska. "Bude to těžký soupeř, ale spát se bude lépe nám, když jsme je porazili," dodal Hanák.

Trenér Sergej Kruťjakov myslel bezprostředně po dojezdu již na čtvrteční semifinále. "Už tam to bude těsný boj. Věřím, že nám pomohou zkušenosti Vaška Chalupy," přál si ruský kouč.

Ve stejný den se jistě představí i další tři české posádky, které si zajistily přímý postup do semifinále již v pondělí. Ve své první jízdě uspěli skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková a čtyřka bez kormidelníka ve složení Karel Neffe, Jan Schindler, Jakub Makovička a Petr Vitásek.

Z rozjížďky dvojčat Vetešníkových šli rovnou dál pouze vítězní Maďaři, na něž český dvojskif ztratil na třetím místě přes dvě sekundy. V opravách se ve středu představí také dvojka bez kormidelníka Tomáš Karas s Janem Ventrubou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články