Hlavní obsah

Kajakářce Hilgertové se přestavěná trať v Penrithu líbí

Technicky i silově náročnější je prý přestavěná trať v australském Penrithu, kde se v roce 2000 konaly olympijské závody a kde budou vodní slalomáři na přelomu září a října bojovat o tituly mistrů světa. Kajakářka Štěpánka Hilgertová si však už více než dvoutýdenní pobyt v Austrálii pochvaluje, všechno prý funguje bez problémů.

Foto: Archiv

Štěpánka Hilgertová

Článek

Dvojnásobná olympijská vítězka, která právě v Sydney získala své druhé zlato, má za sebou už několik tréninků a učí se "číst vodu". "Trať je změněná víc, než jsme čekali," hlásila z Austrálie v tiskové zprávě.

Nejedná se prý jen o přesun překážek, ale také o dobetonováni několika hrází. "Charakter trati se nezměnil, ale přibyly válce a zdá se mi to technicky i silově náročnější. Ale samozřejmě vždy záleží nejvíc na brankových kombinacích, které v těch obtížnějších místech stojí," uvedla Hilgertová.

Do Austrálie odletěla pět týdnů před šampionátem hlavně kvůli aklimatizaci. "Přivyknout si na časový posun osmi hodin prostě vyžaduje svůj čas a ten jsme naštěstí měli," prohlásila. Bez újmy dorazila do Penrithu i loď. "O tu jsme se tradičně báli, ale dojela v pořádku," řekla.

Počasí zatím vodákům příliš nepřeje, i když koncem minulého týdne se teploty několik dní pohybovaly kolem třiceti stupňů Celsia. "Teď je kolem dvaceti stupňů a dost fouká. Ale prý se to má stále mírně zlepšovat," uvedla sedmatřicetiletá kajakářka.

Trať s výtahem zpět na start, díky kterému závodníci nemusejí vylézat po dojezdu z lodi, se jí líbí a baví ji na ní trénovat. "Ale i na oblíbené trati umím závod pokazit a na neoblíbené vyhrát. Tady mě ježdění moc baví, trať je pestrá, členitá, nabízí spoustu různých kombinací," dodala Hilgertová.

Reklama