Hlavní obsah

Z Prskavce je svalovec, v Německu zaútočí na zlatý hattrick

Michal OsobaPrávo

Ten posun je patrný od pohledu. Z vodního slalomáře Jiřího Prskavce, jenž vždy těžil převážně ze svého citu pro vodu a schopnosti zvládat situace na hraně rizika, je statný chlap. Muskulaturou se pomalu přibližuje i kajakářskému parťákovi Vavřinci Hradilkovi, byť k bicepsům stříbrného olympijského medailisty mu ještě kus chybí.

Foto: Sport.cz

Jiří Prskavec při Světovém poháru ve španělském Seu.

Článek

„Na posilování jsem nezměnil nic, prostě to přišlo s věkem, že jsem silnější. Konečně,“ culí se jednadvacetiletý vítěz posledních dvou evropských šampionátů. Na svém stylu jízdu mezi brankami ale nehodlá nic měnit. „Jen když mi něco nevyjde, silou se to dá rychleji zachránit, což je znát, mám teď vyrovnanější jízdy,“ pochvaluje si.

Větší síla je znát

„Ještě vloni jsem cítil, že v těch silovějších částech tratí na soupeře ztrácím. Teď, když vidím, že zaberu, tak loď popojede víc. Větší síla je znát,“ vykládá svěřenec svého tatínka.

Potvrzením jsou jeho výsledky z úvodu sezóny. Jedno druhé místo, dvě vítězství. Prskavec obhájil zlato na mistrovství světa do 23 let v Brazílii, vyhrál i v německém Markkleebergu, kde se jede koncem května mistrovství Evropy. A Prskavec zaútočí na zlatý hattrick.

„Mám to tam moc rád, získal jsem tam svou první velkou medaili, když jsem vyhrál juniorské mistrovství Evropy, vždycky se mi tam dobře závodilo,“ těší se.

Právě díky loňskému zlatu z Vídně nemusí jako jediný z českých vodních slalomářů absolvovat nominační závody, účast v reprezentaci má jistou.

Reklama

Související témata: