Hlavní obsah

Hilgertová i Hradilek musejí na nominační jistotu čekat do neděle

Deblkanoisté Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem, jejich kolegové Ondřej Karlovský a Jakub Jáně a kanoistka Kateřina Hošková mají po třetím nominačním závodu jisté místo v reprezentaci vodních slalomářů. O možnost startovat v závodech mistrovství Evropy, světa a Světových pohárů musejí ještě bojovat v nedělním posledním závodu na Trnávce kajakáři Štěpánka Hilgertová i Vavřinec Hradilek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vavřinec Hradilek

Článek

Sedmačtyřicetiletá Hilgertová usiluje o osmadvacátou sezonu v českém týmu a po třech závodech má na kontě první, druhé a čtvrté místo. Ze všech adeptek má nejlepší výchozí pozici a reprezentační dres by ji neměl minout. Jistotu však nemá, o jedno ze tří míst usilují také Kateřina Kudějová, po dnešním vítězství Karolína Galušková a bez šance není ani Veronika Vojtová, která by ale musela v neděli vyhrát.

Mezi kajakáři jsou jen dvě volná místa, neboť Jiří Prskavec se loni stal mistrem Evropy a splnil tak podmínku přímé nominace. Hradilek má na svém kontě vítězství, druhou a třetí pozici, ale jistotu nemá. Dvě první místa totiž vybojoval Ondřej Tunka, tři stupně vítězů má za sebou také Luboš Hilgert. Bude tak stejně jako mezi ženami záležet na nedělním posledním závodu. Mimo hru je loňský vicemistr Evropy Vít Přindiš.

Dramatická situace nastala i mezi kanoisty. Nejlepší pozici má po prvním, druhém a čtvrtém místě Tomáš Rak, ale ani on jistotu nominace ještě nemá. O tři místa s ním budou ještě bojovat Michal Jáně, Jan Mašek a Stanislav Ježek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články