Hlavní obsah

Synek se chystá na mistrovství Evropy. Straší ho vlny, vítr i kopr v jídle

Praha

Má před sebou první letošní start a hned mu půjde o evropský titul. Skifař Ondřej Synek přitom závodní dráhu na jezeru Malta v polské Poznani zrovna nemiluje.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ondřej Synek na tiskové konferenci v Praze k nadcházejícímu mistrovství Evropy ve veslování v polské Poznani.

Článek

„Nesnáším, jak tam pořád fouká vítr a jezdí se v děsných vlnách. A k tomu ještě Poláci dávají do všech jídel kopr, to mě straší," usměje se 32letý český veslař, jenž první díl Světového poháru na Bledu vynechal. „Začátek května na mě byl ještě brzy. Teď sice vůbec nevím, jak na tom jsem, ale z toho se po patnácti letech veslování až tak nesvůj necítím," tvrdí.

Víc ho trápí dějiště šampionátu. „Po mistrovství světa 2009 jsem řekl, že už mě v Poznani nikdo neuvidí. Teď tam musím znovu, ale doufám, že už opravdu naposledy," tvrdí Synek, jenž má šanci na třetí evropské prvenství v řadě. „Chci sezónu začít dobře, což pro mě znamená vyhrát."

Odpadl mu velký soupeř Němec Hacker, jenž přesedl do dvojskifu. „Pro mě dobře, ale zase se tam nově rýsuje Chorvat Martin," říká Synek, který se už loučí s myšlenkou na mezinárodní dvojskif při druhém dílu SP v italském Varese spolu s nejvážnějším rivalem Drysdalem. „Zrovna v pondělí jsme si psali a vypadá to blbě. Manažer reprezentace Nového Zélandu mu řekl, že může na dvojskif, jedině když pojede i skif, což s ohledem na našťouchaný program svěťáku nejde zvládnout," vysvětluje Synek. „Tím celý nápad asi padá," dodává.

Všichni veslaři se pak začnou chystat na MS a v olympijském roce nikdo nebude chtít experimentovat. „A po Riu už to bude passé. Drysdale skončí a já taky nevím, jestli budu ještě veslovat," říká Synek, i když připouští, že by ho lákalo mistrovství Evropy 2017 v Račicích. „Doma jsem nikdy žádný vrcholný závod nejel."

Reklama

Související témata:
Kopr