Hlavní obsah

Formu má, trať si oblíbil. A tak Prskavec zaútočí na své třetí evropské zlato

Michal OsobaPrávo

Z posledních dvou evropských šampionátů vodních slalomářů se vracel rozjuchaný a se zlatou medailí na krku. O víkendu v německém Markkleebergu nedaleko Lipska může kajakář Jiří Prskavec dovršit svůj zlatý hattrick.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jiří Prskavec na vodním kanále Trnávka v Želivi při Českém poháru.

Článek

Prskavec do Markkleebergu jezdí rád. Získal zde své první juniorské zlato, na stejném místě letos vyhrál i jarní přípravný závod. „Je to moje oblíbená trať a navíc se cítím v hodně dobré formě,“ nebojí se říct Prskavec, jenž měl díky loňskému titulu jistou účast v reprezentaci.

Hilgertová odpočívala

Znepříjemnit cestu za třetí výhrou v řadě se mu pokusí i stříbrný medailista z olympijského Londýna Vavřinec Hradilek. Tomu boj o nominaci zkomplikovala nezaviněná autonehoda, která se ale na jeho zdraví nepodepsala. „Na této trati je hrozně těžký závodit. Není extra těžká parametry, ale není jednoduché najít správnou stopu,“ okomentoval bývalý mistr světa.

Fit nebyla během nominace sedmačtyřicetiletá kajakářka Štěpánka Hilgertová, která si poranila rameno. „Vynechala jsem soustředění v Lipsku, tak snad to pomohlo,“ věří dvojnásobná olympijská vítězka a nejstarší účastnice šampionátu.

Program mistrovství Evropy
Pátek: 10.00 kvalifikace C1 mužů i žen a K1 mužů, 15.30 kvalifikace K1 žen a C2 mužů.
Sobota (C1 mužů i žen a K1 mužů): 9.00 semifinále, 13.36 finále, 16.19 hlídky.
Neděle (K1 žen a C2 mužů): 9.05 semifinále, 12.06 finále, 14.34 hlídky.

Reklama