Hlavní obsah

Tři medaile získali čeští závodníci na ME ve sjezdu na divoké vodě

Čeští reprezentanti získali na mistrovství Evropy ve sjezdu na divoké vodě další tři medaile. Po dvou cenných kovech z dlouhé trati jim večerní sprint přinesl dvě stříbra a bronz. Druzí v něm na řece Vrbas v Banja Luce skončili kanoista Ondřej Rolenc a kajakář Richard Hála, třetí byla kanoistka Radka Valíková.

Foto: Homolka kanoistů/Jan svaz Český, ČTK

Český kanoista Ondřej Rolenc na mistrovství Evropy ve sjezdu na divoké vodě v Banja Luce.

Článek

Rolenc uspěl navzdory střevním problémům, s nimiž se potýkal celý týden. „Finále mi vyšlo a první tři lodě byly fakt nasekaný. Za tři týdny je mistrovství světa, tak doufám, že to vydrží a z Vídně taky něco přivezu," uvedl v tiskové zprávě.

Druhý ve finále skončil vítěz dopolední kvalifikace Hála. Nestačil na Slovince Nejce Žnidarčiče, který už má ve sbírce i dva tituly mistra světa. „Po několika čtvrtým místech v posledních letech jsem za medaili strašně rád," poznamenal Hála.

Na druhý titul po úspěchu na dlouhé trati útočila Valíková. Těsně před cílem se ale převrhla a po eskymáckém obratu se propadla na třetí místo. „Trochu mě to mrzí, protože jsem dnes měla na víc, ale i bronzová medaile je výborná," řekla.

Šampionát dnes uzavřely závody hlídek. Evropskými šampióny se v nich stali kanoisté Antonín Haleš, Rolenc a Vladimír Slanina, stříbro si odvážejí kanoistky a bronzové medaile patří kajakářům a deblkanoistům.

Reklama