Hlavní obsah

Novým šéftrenérem českého veslování se stal Chalupa

Bývalý úspěšný veslař Václav Chalupa se stal novým ústředním trenérem české reprezentace. Stříbrný medailista z olympijských her v Barceloně 1992 nahradí Miroslava Vraštila staršího, jenž na funkci nečekaně rezignoval. Chalupu, který je místopředsedou Českého veslařského svazu pro sport, jmenovalo svazové předsednictvo do funkce dočasně do konce sezóny.

Foto: Český svaz kanoistiky

Václav Chalupa při práci v račickém areálu.

Článek

Vraštil se stal šéftrenérem před sezónou, kdy nahradil Přemysla Panušku. Ve funkci však vydržel jen sedm měsíců. "Důvody byly stále stejné a vždy profesionální. Neviděl jsem v současném 'systému veslování' prostor pro moje přínosné působení spojené s funkcí ústředního trenéra. S tímto jsem do funkce také nastupoval - že pokud tomu tak bude, tak svoji činnost ve funkci ukončím," uvedl Vraštil v prohlášení.

Chalupu čeká premiéra v nové funkci příští týden, kdy se v italském Varese uskuteční druhý díl Světového poháru, na němž bude startovat pět českých posádek. Klíčovou akcí bude mistrovství světa na přelomu srpna a září, které bude zároveň kvalifikací na olympijské hry 2016 v Riu de Janeiro.

Reklama

Související témata: