Hlavní obsah

Synek bude jediným českým finalistou na SP ve Varese

Varese

Skifař Ondřej Synek bezpečně prošel do finále na Světovém poháru v italském Varese a v jízdách o medaile se v neděli představí jako jediný český veslař. Po vítězství v páteční rozjížďce i čtvrtfinále dnes prohrál o sekundu s úřadujícím mistrem Evropy Chorvatem Damirem Martinem a v součtu obou semifinále skončil třetí. Rychlejší byl ještě jeho dlouholetý novozélandský rival Mahé Drysdale.

Foto: Ivana Roháčková, ČTK

Skifař Ondřej Synek

Článek

Synek úvodní díl SP před šesti týdny na jezeře Bled vynechal a po evropském šampionátu v Poznani, kde prohrál s Martinem, se poprvé měří se světovou špičkou. "Bude to pro mě nápověda směrem k mistrovství světa, jak na tom kdo je. Kubánce Rodrígueze jsem viděl na prvním svěťáku, tam jel výborně. Drysdale na tom bude určitě taky dobře, o něj nemám strach. No a s ostatními jsem se potkal na Evropě," řekl před odjezdem do Itálie na svém webu.

O postup do finále A se marně snažily další dvě české lodi. Dvojskif Michal Plocek, David Jirka byl v semifinále šestý, dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil, Lukáš Helešic skončila čtvrtá. Dvojskif žen lehkých vah Ricky Nencini, Daniela Nacházelová po vítězství ve finále C skončila celkově na 13. místě.

Nedělní finále skifařů je na programu ve 14:28.

Reklama