Hlavní obsah

Na mistrovství světa vyladí i na kole. Návrat na stupně? Byla bych ráda, neskrývá Knapková

Lucern/Praha

Výbornou formu si drží skifařka Mirka Knapková, což potvrdila na tradičně nejprestižnějším závěrečném díle Světového poháru ve švýcarském Lucernu. Nad její síly byla pouze favorizovaná Australanka Kim Crowová.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Mirka Knapková si jede pro druhé místo v Lucernu.

Článek

Je druhé místo v poslední testu před mistrovstvím světa příjemným povzbuzením?

Jsem spokojená, Lucern bývá nejdůležitější ze svěťáků, je tu většinou celá špička, zároveň poslední závod před mistrovstvím světa, kde člověk může otestovat svoji výkonnost. Mám to tady ráda, i proto, že každý úspěch se tu cení ještě víc, tak jsem spokojená, že jsem byla zase na stupních.

Užíváte si letošní sezónu? Vloni se vám tolik nevedlo, na mistrovství světa jste nejela finále, teď sbíráte úspěchy…

Super, jsem za to ráda. Doufám, že i zdraví teď vydrží a půjde to dál. Sice Australanka je pořád od nás odskočená, ale s tím se dalo počítat, že je někde jinde. (úsměv)

Po druhém místu v úvodním díle Světového poháru na Bledu na vašem výkonu našel trenér Kacovský rezervy. Teď už chválil?

Byl rád. Zezačátku neviděl, jak jsem dopadla, stál v první půlce trati, protože tady se nedá moc jet podél závodiště na kole. Myslel, že mě předjela Američanka, tak byl spokojený, že jsem druhé místo udržela.

Jak teď máte v plánu udržovat formu až do zářijového mistrovství světa?

Mám pár dnů volna, tak se chystám tady ve Švýcarsku jezdit na kole, příští pondělí jedeme na závěrečnou přípravu do Francie kousek od jezera, kde se pak pojede mistrovství světa, odkud se ještě na chvíli vrátíme do Prahy.

Jízda na kole bude spíše relaxem, nebo tréninkem?

Máme vždycky pár dnů odpočinek od vody, ale abych se udržovala ve formě. Těším se, asi to bude v kopcích, přece jen jich je tady dost.

Vaší ambicí pro světový šampionát bude návrat na stupně vítězů?

Byla bych za to určitě ráda, ale konkurence je velká a pro spoustu závodníků je cílem kvalifikace na olympiádu, a tak se chystají směrem k mistrovství světa. I pro mě je nominace do Ria hlavní cíl, a čím lepší bude výsledek, tím budu radši.

Zmínila jste, že Crowová je odskočená od zbytku startovního pole. Je k poražení, nebo se bude bojovat o druhé místo?

Spíš to vypadá na boj o druhé místo, ale bavila jsem se s tatínkem Američanky, která tu dojela třetí, a ten tvrdil, že když bude silný protivítr, tak na ni mám, protože v něm umím jezdit. Takže by asi musely vyloženě sednout podmínky, ale musím se snažit, co to dá.

Reklama