Hlavní obsah

Deblkanoisté Karlovský s Jáněm obsadili v závodě SP čtvrté místo

Seu d'Urgell
Aktualizováno

Podruhé v řadě obsadili čtvrté místo v závodech světového poháru deblkanoisté Ondřej Karlovský a Jakub Jáně. Tentokrát skončili těsně pod stupni vítězů ve španělském Seu d´Urgell. K medaili jim chybělo 1, 52 sekundy. Jejich kolegové Jonáš Kašpar a Marek Šindler byli šestí.

Foto: kanoe.cz

Deblkanoisté Ondřej Karlovský a Jakub Jáně.

Článek

Karlovský s Jáněm si v úvodním dílu SP v Praze připsali druhé místo a poprvé v kariéře byli mezi nejlepšími třemi. Formu potvrdili i v dalším průběhu sezóny, ale stejně jako v minulém závodu v Liptovském Mikuláši skončili těsně pod pódiem.

Kašpar se Šindlerem mají letos na kontě třetí místo z Prahy a vítězství v Krakově, dnes byli potřetí v sezóně ve finále.

V boji o medaile mezi kajakářkami měla česká výprava Kateřinu Kudějovou, která ze semifinále postoupila jako šestá po čisté jízdě. Ve finále však obdržela dvě trestné sekundy a obsadila deváté místo.

O pouhé dvě setiny nepostoupila do finále dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová. Sedmačtyřicetiletá kajakářka se do Světového poháru vrátila po zranění ramene, které léčila od úvodního dílu seriálu v Praze, a skončila jedenáctá.

SP ve vodním slalomu v Seu d'Urgell (Španělsko):
Muži:
C2:
1. Klauss, Péché 100,79 (0),
2. Labarelle, Peschier (všichni Fr.) -0,28 (0),
3. Florence, Hounslow (Brit.) -0,67 (0),
4. Karlovský, J. Jáně -2,19 (0),
...6. Kašpar, Šindler -2,52 (0), v semifinále 11. Koplík, Vrzáň (všichni ČR).
Ženy:
K1:
1. Kuhnleová (Rak.) 97,33 (0),
2. Chourrautová -1,60 (0),
3. Martínezová (obě Šp.) -2,23 (0),
...9. Kudějová -7,73 (2), v semifinále 11. Š. Hilgertová (obě ČR).

Reklama