Hlavní obsah

Kanoista Ježek SP nevyhraje, v Pau nepostoupil z kvalifikace

Aktualizováno

Český kanoista Stanislav Ježek nezaútočí na své třetí celkové vítězství ve Světovém poháru, v závěrečném závodu ve francouzském Pau nečekaně nepostoupil z kvalifikace. Ježek vede průběžné hodnocení seriálu o bod před Slovákem Matějem Beňušem, který naopak páteční boj o postup do semifinále vyhrál.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Stanislav Ježek.

Článek

Osmatřicetiletý Ježek loni po dlouhé době chyběl v reprezentaci, ale letos zažil skvělý návrat. Vyhrál úvodní SP v Praze a ve třetím dílu v Liptovském Mikuláši byl třetí. I v dalších dvou závodech SP se probil až do finále.

Tentokrát ale pokazil první kvalifikační jízdu tím, že si připsal šest sekund za tři dotyky branek. Nevedlo se mu ani při reparátu, v druhé jízdě sice objel podle pravidel všechny branky, ale byl pomalejší než v prvním pokusu a obsadil 12. místo. Do postupující desítky mu chybělo 45 setin.

Z kvalifikace jinak prošli ostatní čeští kanoisté - z desátého místa Vítězslav Gebas a v druhé jízdě zvládli opravu Jan Mašek a Michal Jáně. Mezi kanoistkami se do semifinále dostaly všechny Češky. Kateřina Hošková byla pátá, Monika Jančová devátá a Jana Matulková jedenáctá.

Také kajakářům stačila jedna jízda. Z pátého místa postoupil Vít Přindiš, z osmého lídr SP Vavřinec Hradilek, z desátého Ondřej Tunka a z šestnáctého Luboš Hilgert.

Reklama