Hlavní obsah

Závadová na dovolenou k vodě rozhodně nepojede

Ostrava

Pátým místem a třemi českými rekordy na světovém šampionátu v ruské Kazani se ostravská závodnice Barbora Závadová ujala vlády nad českým plaváním. A o pozici české jedničky nechce přijít. Naopak by ji ráda v příštím roce podtrhla výkony na olympiádě v brazilském Riu de Janeiro.

Foto: Sidorják ČSPS/Martin, ČTK

Barbora Závadová na MS v Kazani.

Článek

„To, co se mi povedlo v Rusku, bylo skvělé a jsem za to moc šťastná. Ale to hlavní mě teprve čeká za rok v Brazílii," uvedla 22letá plavkyně. Úspěšným světovým šampionátem si prý především zvedla sebevědomí. „My Češi se neustále podceňujeme a já nejsem jiná. Potřebovala jsem si dokázat, že na to mám. Teď už mě zdraví i holky, pro které jsem byla do té doby úplný póvl. Přesně to jsem si potřebovala dokázat," prohlásila nyní už sebevědomá česká reprezentantka.

K úspěchu ve finále 400metrové polohovky ji kromě výtečné formy pomohl i vzkaz od táty. „Před každým závodem mi pošle smsku, ať si ten závod užiju. Nikdy předtím to ale nešlo. Bývám docela nervózní a ze závodů si toho moc nepamatuji. Ale tentokrát jsem si řekla, že si to finále chci užít. Bylo to poslední závod před třemi týdny volna a byla velká škoda něčeho pak litovat. A ono to klaplo," popisovala Závadová.

A ještě než se vrhne do olympijské přípravy, chce si užít i to zasloužené volno. O vodě v bazénu nechce po tu dobu ani slyšet. „Se sestrou vyrazíme někam na výlet. Čekají nás také kola na Elbě. K vodě rozhodně nepojedu," smála se plavkyně.

Koncem srpna už se ale zase do vodního živlu vnoří. Limit pro olympijské hry už má od března splněný, připravovat se tak může s větším klidem. „Za rok už čas, který teď stačil na finále, rozhodně stačit nemusí. Konkurence bude větší, než byla v Kazani, a proto se musím zlepšit," má jasno Závadová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články