Hlavní obsah

Podivný verdikt vzal Hradilkovi triumf i peníze. Tohle jsem na závodech nezažil, diví se

Praha

Prvotní rozčílení pominulo, ale i s odstupem se vodní slalomář Vavřinec Hradilek těžko smiřuje s verdiktem, který ho stál triumf ve Světovém poháru i odměnu 4000 euro. Penalizace za neprojetí branky v semifinále posledního dílu SP v Pau mu dál leží v žaludku.

Vavřinec Hradilek o chybě rozhodčích.Video: Sport.cz

 
Článek

Vavřinec MS

Křivda ve vás přetrvává?

Spíš bych řekl, že to byla velká chyba. Ale nechci jen brečet, chci se bavit o tom, aby se tohle nestávalo, protože se to děje dost často a je to průšvih. I ve finále se měnily výsledky dvacet minut po dojetí, divák pak neví, co si má myslet.

Co přesně se stalo ve vaší semifinálové jízdě?

Nikdy jsem tohle na závodech nezažil. Myslel jsem nejdřív, že mi tu padesátku dali na jiné brance, tady jsem ani neměl ponětí, že bych ji projel natěsno. Řekl jsem si, že se na to podívám, protože při jízdě člověk tolik nemá představu. A když jsem to viděl, na rozhodčího jsem vyprskl. Dost jsme diskutovali, chvílemi emotivně, bohužel mi sdělili, že v době průjezdu mám listem pádla zakrytou hlavu, tak nemůže rozhodnout jinak. To byl nesmysl, videorozhodčí i hlavní rozhodčí si odporovali, ale mezitím už se nastupovalo k finále.

Byl jste v ten moment hodně vzteklý?

Už jsem byl i vzteklejší, snažil jsem se to chladit, s ničím jsem nemlátil, to nedělám. Ale přišel jsem o celkové vítězství ve Světovém poháru, což byl můj cíl před sezónou, těžko říct, jestli se mi ještě někdy povede, abych udržel formu na pět závodů tak vysoko. A prémie není to hlavní, ale v našem sportu je to jediná šance si něco vydělat…

Jaké jste měl reakce od soupeřů? Dávali vám za pravdu?

Po závodě také chodili, ale spíš trenéři. Dokonce i hlavní rozhodčí přišel, že se mnou soucítí, když viděl další záběry, a že udělali chybu. To už byl pro mě spíš takový hřebíček do rakve…

Další záběry měli k dispozici až po závodě?

On to každý viděl na hlavní obrazovce, ale v rozhodcovské boudě ten záběr nemohli dostat… On i ten jeden záběr byl dostatečně průkazný, jenže nebyla vůle to změnit.

Vy jste členem závodní komise Mezinárodní kanoistické federace ICF. Máte možnost něco udělat proto, aby k podobným pochybením nedocházelo?

Před chvíli mi volal i technický ředitel ICF pro slalom, protože na místě mě odbyl, což chápu, tak jsem mu poslal dlouhý mail. Snažil se mě uklidnit, což se mu moc nepodařilo… Kdybych v závodní komisi bojoval jen za sebe, tak by mi to uškodilo. Ale kdybych to vztáhnul celkově, protože nejsem jediný, koho poškodili, něco by se mohlo posunout. Jen bych za sebou potřeboval víc závodníků, nejsou zase tak aktivní, každý se teď chce soustředit na mistrovství světa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články