Hlavní obsah

V hlavní roli Hradilek. Kajakář se před kamerou promění v horolezce

Michal OsobaPrávo

Na pozornost kamer je zvyklý, na internetu si založil vlastní videoblog. Jenže na podzim čeká stříbrného olympijského medailistu Vavřince Hradilka úplně nová zkušenost. Zahraje si ve filmu a to hned v hlavní roli!

Vavřinec Hradilek ztvární postavu legendárního lezce Josky SmítkyVideo: Sport.cz

 
Článek

Kajakářův známý a filmový producent Josef Urban Hradilka oslovil, když začal chystat film Tenkrát v ráji o horolezci Josefu Smítkovi, jenž byl za druhé světové války popraven nacisty.

„Nabídku jsem dostal vloni a dlouho zvažoval řadu věcí,“ přiznává Hradilek. „Ale producent a autor scénáře o mě hodně stál a hlavní důvod je, že ta postava mě dost zaujala a je mi blízká,“ vysvětluje kajakář.

Energii soustředí jinam

Jenže natáčení filmu je časově náročné a Hradilek má před olympijskou sezónou. „Je to další vytížení a energie soustředěná jinam,“ připouští. Točit začne hned po zářijovém mistrovství světa v Londýně.

„V tu dobu mám stejně normálně volno, tak se natočí hlavní část. Některé scény se budou dotáčet, když budu trénovat, ale jsme domluvení, že v době, kdy budu mít čas,“ věří, že se film na jeho přípravě negativně nepodepíše. „A co na to říká trenér? Ten z toho jásá,“ usmívá se svěřenec Miloslava Říhy.

Příprava na natáčení ale probíhá už nyní. „Už asi měsíc jsem si zjišťoval dost věcí, studoval ten příběh,“ přiznává bývalý mistr světa a věří, že problémem nebudou ani horolezecké scény. „Základy mám, dřív jsem docela lezl a nemyslím, že bychom natáčeli v nějakých extrémních výškách,“ dodává.

Reklama