Hlavní obsah

Český čtyřkajak zvládl vstup do MS, postoupil přímo do finále

Milán
Aktualizováno

Český čtyřkajak ve složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba postoupil z rozjíždky na MS v rychlostní kanoistice v Miláně přímo do finále. O medaile bude bronzová posádka z LOH v Londýně bojovat v neděli, kromě toho je ve hře i postup na olympijské hry v Riu de Janeiro.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český čtyřkajak ve složení (zleva) Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Šterba.

Článek

"Byla to jedna z našich vydařenějších jízd a v podstatě to probíhalo tak, jak jsme očekávali a doufali. Vrátili jsme se k tomu, co jsme jezdili dříve," řekl Štěrba, jemuž se společně s parťáky nevydařily červnové Evropské hry v Baku. "Ušetřili jsme semifinálovou jízdu, takže dnes máme splněno na sto procent," pochvaloval si nejzkušenější člen posádky.

Úvodní jízda na kanále Indroscalo se vydařila i deblkanoistům Jaroslavu Radoňovi a Filipu Dvořákovi, neboť z druhého místa postoupili do semifinále závodu na 1000 metrů.

Už do nedělního finále bez problémů postoupil na neolympijské pětistovce singlkanoista Martin Fuksa, který vyhrál rozjížďku i semifinále. Ve hře o medaile jsou také kanoistka Jana Ježová a kajakáři Michaela Fasnerová a Filip Šváb.

Svůj olympijský sen stále žijí i Andrea Havlová, Jana Šebestová, Anna Kožíšková a Michaela Mlezivová, které na čtyřkajaku prošly do semifinále z šestého místa. Kajakář Radek Šlouf absolvoval své semifinále na pětistovce již dnes a po třetím místě jej čeká start ve finále B.

Reklama

Související témata: