Hlavní obsah

Nerozumím tomu, hlásila překvapená Hilgertová. Ve finále už nedoufala

Michal Osoba (Londýn)Sport.cz

Seděla s manželem Lubošem na trávě pod velkoplošnou obrazovkou, na níž běžely záběry jízd jejich soupeřek. Kajakářka Štěpánka Hilgertová už se pomalu loučila s postupem, tušila, že její jízda na finále stačit nebude. Jenže selhání favoritek otočilo náladu dvojnásobné olympijské vítězky o 180 stupňů, stejně jako čtvrtá Kateřina Kudějová pojede od 14.38 na kanále v britském Lee Valley o medaile.

Foto: Jan Homolka/kanoe.cz

Štěpánka Hilgertová v Lee Valley bojuje o postup do finále mistrovství světa.

Článek

Na startu byly dvě nejlepší po kvalifikaci Corinna Künhleová z Rakouska a Francouzka Emilie Ferová, sedmačtyřicetileté Hilgertové patřilo poslední postupové desáté místo. Naděje byla mizivá…

„Já už si při posledních pěti šesti říkala, že tam jsou samé holky ze světové špičky, které poslední roky vozí medaile. Prostě jsem tomu nevěřila, nechala jsem ve své jízdě časovou mezeru i šťouch,“ hodnotila svůj výkon.

Favoritky kazily

Künhleová ale jízdu totálně pokazila, naděje žila dál. „Kdyby byl nahoře kdokoliv jiný než Emilie Ferová, věřila bych, takhle ne,“ nepochybovala o kvalitách Francouzky. Jenže ta začala sbírat penalizace za doteky branek a na tváři Hilgertové se pomalu rozhostil úsměv. „Trochu tomu nerozumím, že to tam nechaly,“ přiznávala slalomářka.

Do finále, v němž bude startovat jako první, nakonec prošla o jedinou desetinu. „Je to fantazie, už kvalifikace ukázala, že je tu 25 holek v top formě a ta dnešní trať je strašně těžká,“ hlásila Hilgertová, než se šla připravovat na jízdu o medaili.

„Ještě nechci mluvit o radosti, zatím je to splněný postupový cíl, ve který jsem doufala. Ať už udělám na vodě cokoliv, neodjedu odsud zklamaná,“ hřálo slalomovou legendu.

Reklama