Hlavní obsah

Tři šťouchy a na finále musel zapomenout. Teď chystá Hradilek změny

Londýn

Před třemi lety tu zajel životní výsledek, když vybojoval olympijské stříbro. V neděli se na finálovou jízdu kajakářů na mistrovství světa v Londýně bude Vavřinec Hradilek jen dívat a fandit parťákům Ondřeji Tunkovi a Jiřímu Prskavcovi. Tři doteky branek v jízdě mistra světa z Prahy byly moc, Hradilek skončil v semifinále šestnáctý.

Foto: Jan Homolka/kanoe.cz

Kajakář Vavřinec Hradilek po nevydařené semifinálové jízdě na mistrovství světa.

Článek

Z čeho pramenily dotyky branek? Příliš velké riziko?

O té trojce jsme hrozně přemýšleli, já ji chtěl jet na jistotu, přesto jsem to takhle zmastil. Tam to začalo, pak jsem do toho začal víc šlapat, měl jsem smolný šťouch na další protivodě a už jsem jel hop, nebo trop.

Jste na sebe naštvaný?

Samozřejmě mě to mrzí, je to škoda. Přemýšlel jsem tu o lepším výsledku, ten sport mám hrozně rád, je tady pěkně, slušná atmosféra, cítím podporu od ostatních, a tak je mi samozřejmě líto, že nepojedu finále. Teď se budu muset rozmyslet, jak budu pokračovat dál ve smyslu přípravy a mého působení. Kluci budou brát nějaké body do nominace, ne že bych jim to nepřál. Je super, že jsou ve finále a budu jim fandit, aby tady ujeli nějaký výsledek. Nebral bych to úplně jako tragédii, nejsem jediný ze širšího okruhu favoritů, jenom mě mrzí, že jsem dal ty tři šťouchy…

Co myslíte tím, že uvidíte, co dál s vaší přípravou?

Teď nechci nic říkat, ale asi abych se nějak nakopnul, budu muset udělat něco jinak.

Zvažujete změnu trenéra?

Nebudu to říkat.

Prozradíte aspoň, jestli ta změna bude zásadní?

Zásadní asi ne. Ale nějaký impuls bude muset přijít.

Cítíte, že ho potřebujete? V sezóně jste měl dobré výsledky…

Trochu ano. Já se ježděním hrozně bavím, jsem na tom závislý a vymýšlet něco nového je součást toho, kam jsem se dostal.

Co vás čeká teď po světovém šampionátu?

Chtěl jsem příští týden jet testovat lodě na další sezónu, snad mi je výrobce připravil. Pak volno a spousta práce na jiných věcech.

Zimní přípravu nasměrujete opět na Nový Zéland?

Mám letenku na Nový rok, po Vánocích bych chtěl vypadnout.

V listopadu se bude poprvé testovat i olympijský kanál v Riu. Budete si ho chtít vyzkoušet, i když si účast na závodech vyjely jen první dvě lodě v každé kategorii?

Nemám to vyjeté a bude to stát ranec. Možná bude lepší prachy dát do přípravy a na Rio v tuhle chvíli zapomenout. Nemyslím samozřejmě na olympiádu, ale na testovací závod.

Reklama

Související témata: