Hlavní obsah

Novozélandský rival navlékl Synka do dresu All Blacks. Skifařský šampión ale přál Austrálii

Praha

Pošťuchování a narážky na mistrovství světa, kde Ondřej Synek svému dlouholetému skifařskému rivalovi Mahé Drysdaleovi opět uzmul zlato? Kdepak, závěrečné regaty předolympijské sezóny už probíhaly v uvolněném duchu. Na sprinterské exhibici ve Filadelfii i devítikilometrové štrece v Bernu sice čtyřnásobný mistr světa na novozélandského soka nestačil, ale pak se oba veslaři sešli u piva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Synek ze zlatou medailí z MS ve veslování.

Článek
Fotogalerie

„Sport bez trénování nejde, mé výsledky mluvily za vše. V Americe jsem byl třetí, což bylo docela dobré, ve Švýcarsku patnáctý. Ale bylo to tím, že jsem odpočíval, vrchol přijde v Riu a na něj se začínám chystat teď,“ líčil 33letý Synek.

Nic si nedokazují

„Mahé začal trénovat dřív, tak na tom byl líp, ale také byl v obou závodech druhý. Jenže o to nešlo, byla tam dobrá parta lidi, na těchto závodech si nechceme něco dokazovat,“ vyprávěl dvojnásobný stříbrný olympijský medailista.

S Drysdalem a šampiónem z Atén i Pekingu Olafem Tuftem se tak v neděli po závodech v Bernu sešli v baru u sledování finále mistrovství světa v ragby. Všichni povinně v dresech All Blacks.

„Přinesl nám je Mahé, pak nám všem určil, jakou roli bychom měli v ragybovém týmu, ale už si to moc nepamatuju,“ smál se Synek, jenž přitom trochu víc přál pozdějším stříbrným medailistům. „Fandil jsem spíš Australanům, když začali dotahovat, tak se mi to líbilo. Ale Novozélanďané už si to pohlídali,“ vyprávěl.

Reklama