Hlavní obsah

Micka vyhrál v Dubaji závod plaveckého SP v českém rekordu

Jan Micka vyhrál na plaveckém Světovém poháru v Dubaji závod na 1500 metrů a navíc překonal vlastní český rekord časem 15:02,08 minuty. Domácí tabulky změnila také Anna Kolářová v závodu na 50 metrů volný způsob časem 25,35 sekundy, která ve finále skončila třetí. Čtvrté místo na znakařské dvoustovce přidal Roman Dmytrijev.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plavec Jan Micka na archivním snímku ukazuje tři medaile z juniorské ME v plavání.

Článek

Micka zvítězil po srpnovém triumfu v Chartres na kraulařské čtyřstovce už podruhé ve strhujícím finiši a maximum si vylepšil o 60 setin. "Polovinu závodu jsem plaval podle sebe, držel si svoje tempo a kupodivu jsem se držel pořád v čele závodu. Zhruba na kilometru, když mě stáhl Ukrajinec Romančuk, jsme společně zrychlili a plavali až do finiše," popsal Micka.

Ve finiši měl víc sil a nakonec překvapil i prohlášením, že čekal rychlejší čas. "Popravdě jsem doufal v lepší výkon, ale nechám si to pro příště," uvedl v tiskové zprávě svazu dvacetiletý Micka.

Kolářová o osm setin vymazala šest let staré české maximum Sandry Kazíkové a jen o sedm setin jí utekl A limit pro start na olympijských hrách v Riu. Na stovce pak Kolářová také postoupila do finále, ve kterém dohmátla sedmá.

Reklama

Související témata: