Hlavní obsah

Děs z vody v Riu! Co se to německému sportovci udělalo na noze?

Už může zase trénovat a závodit, ale dlouho na nevídaný problém nezabíralo nic. Německý jachtař Erik Heil měl v noze díru. Ne zčistajasna, začalo to nenápadnými fleky. Podle všeho se stal obětí znečištěné vody v Riu, kde se v příštím roce bude bojovat o olympijské medaile.

Foto: Sport.cz

Německý jachtař Erik Heil vystavil na sítích své problémy po předolympijských závodech v Riu. Takhle to vypadalo na začátku. Vyrážka na boku.

Článek
Fotogalerie

S Thomasem Plösselem získal v Brazílii bronz při testovacích závodech ve třídě „49er", ale z Jižní Ameriky si přivezl i jakýsi - pohádkově řečeno - moribundus, se kterým si lékaři dlouho nevěděli rady. Antibiotika nezabírala.

"Projeli jsme skoro celý svět, ale takový zánět jsem v těle nikdy neměl," posteskl si Heil pro Bild poté, co odhalil fotografie postižené nohy na sítích.

Už léta se píše o tom, že voda v zátoce, kde vodáci budou bojovat o medaile, není z nejčistějších. Organizátoři se snaží problém napravovat, ale obavy se jim rozptýlit nedaří.

Část pobřežních vod nazývaná Guanabara je nadále více méně stokou. „Je to asi nejšpinavější místo, jaké jsem kdy viděla. Voda je úplně černá," uvedla španělská jachtařka Blanca Manchonová.

Reklama

Související témata: