Hlavní obsah

Pro ochrnuté rakouské sportovkyně se vybralo 100 000 eur

Vídeň

Během charitativního projektu pro ochrnuté rakouské sportovkyně Kiru Grünbergovou a Vanessu Sahinovicovou se podařilo vybrat obnos přesahující očekávanou cílovou částku 100 000 eur (2,7 miliónu korun). Úspěšná akce, které se zúčastnily i hvězdy rakouského sportu, tak byla dnes ukončena.

Foto: Facebook

Kira Grünbergová měla našlápnuto na skvělou kariéru, teď je ráda alespoň za to, že je naživu.

Článek

Projekt na platformě "I believe in you" si dal za cíl vybrat 100 tisíc pro dvě mladé rakouské sportovkyně, jež letos utrpěly zranění, která ukončila jejich kariéry a výrazně ovlivnila jejich životy.

Šestnáctiletá synchronizovaná plavkyně Sahinovicová ochrnula poté, co ji v červnu před začátkem Evropských her v Baku srazil autobus. O šest let starší skokanka o tyči Grünbergová se těžce zranila o měsíc později po pádu mimo doskočiště na tréninku. Obě dívky utrpěly poranění páteře a jsou na vozíku.

Do projektu s názvem "Pomoc pro Kiru a Vanessu" se zapojily i největší hvězdy rakouského sportu - vítězové Světového poháru ve sjezdovém lyžování Marcel Hirscher a Anna Fenningerová a fotbalista Bayernu Mnichov David Alaba.

Reklama

Související témata: