Hlavní obsah

Nominaci předcházelo drama. Kanoistu ohrozil tichý zabiják

Praha

Příští dva víkendy čeká kanoistu Michala Jáně boj o místenku v týmu vodních slalomářů pro olympiádu v Riu, ale i psychické vypětí nominační bitvy bude jen slabým odvarem proti tomu, co si prožil v úterý. S těhotnou partnerkou a dvouletým synem se nadýchali plynu a záchranka je odvezla do nemocnice, naštěstí bez vážnějších následků.

Foto: Sport.cz

Kanoista Michal Jáně si v noci na středu prožil nepříjemné chvíle.

Článek
Fotogalerie

Večer zaznamenal, že s jejich synem je něco v nepořádku. „Byl neklidný a hodně brečel. Pak začal omdlévat, hned mě napadlo, že může unikat plyn z kotle,“ popisoval semifinalista loňského mistrovství světa. Okamžitě zavolal záchranku a otevřel okna. Když přijeli lékaři, senzor na vestách jim ihned začal signalizovat únik oxidu uhelnatého.

„Okamžitě nás z bytu vyhnali. Myslel jsem, že pojedeme se synem jen jako doprovod, ale změřili saturaci i nám a zjistili, že jsme toho nadýchali hodně. Nepříjemné bylo, že mě odvezli na Vinohrady a ženu se synem na Karlovo náměstí,“ líčil.

Ráno Jáně pustili domů. „Celou dobu jsem se cítil dobře, až později mi docházelo, že to asi nebylo úplně v pořádku. Ne nadarmo se plynu říká tichý zabiják,“ popisoval slalomář.

Reklama