Hlavní obsah

Dostál s Havlem se vzdali experimentu na deblkajaku

Praha

Experiment končí, rychlostní kanoisté Daniel Havel a Josef Dostál spolu na deblkajaku jezdit letos nebudou. Olympijští medailisté ze čtyřkajaku zkoušeli jízdu ve dvou ve snaze uspět na hrách v Riu, ale Havel se po několika společných trénincích rozhodl zrušit plánovaný soutěžní test na přelomu dubna a května. Oba se tak soustředí na čtyřkajak a Dostál navíc na individuální závody.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Havel (vlevo) a Josef Dostál (druhý zprava) ještě na čtyřkajaku s Lukášem Trefilem (druhé zleva) a Janem Šterbou.

Článek

Rozhodnutí padlo necelé dva týdny před prvními nominačními závody. "Debla už jezdím nějakou dobu a necítil jsem v naší jízdě technicky a pocitově takový potenciál, aby to bylo na olympijskou medaili," vysvětlil v tiskové zprávě svazu své rozhodnutí čtyřiadvacetiletý Havel, který získal dvě bronzové medaile z mistrovství Evropy na deblkajaku s Janem Štěrbou.

Havel s Dostálem zkoušeli deblkajak na podzimním i jarním soustředění v Chula Vistě. "Mrzí mě, že to kluci spolu nezkusí na nominačních závodech a následně třeba na Světovém poháru, ale Danovo rozhodnutí je nutné respektovat," uvedl reprezentační trenér Pavel Hottmar.

Podobně vnímá situaci i Dostál, mistr světa na singlkajaku z roku 2014. "Na jednu stranu mě to mrzí, chtěl jsem si deblkajak s Danem vyzkoušet i na závodech, ale jeho názor musím akceptovat," přidal se Dostál, který si v nominačních závodech zkusí deblkajak s Pavlem Davídkem. "Kdyby nám to jelo dobře, chtěl bych bojovat i o debla na olympiádě," plánoval.

Reklama

Související témata: