Hlavní obsah

Nepatřím do starého železa, dokázala si Hilgertová

Michal OsobaSport.czPrávo

Už před startem nominačních bojů tvrdila, že s účastí na své sedmé olympiádě nepočítá. Jenže osmačtyřicetiletou kajakářku Štěpánku Hilgertovou není radno předem odepisovat. Po nepříliš povedené jízdě a pátém místě v sobotním prvním závodě pětidílné české nominace (příští sobotu a neděli se jede v pražské Troji, posledním závodem je ME v Liptovském Mikuláši) si v neděli rovněž na kanále ve Veltrusech připsala vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Štěpánka Hilgertová při Českém poháru ve vodním slalomu ve Veltrusích.

Článek

„Byl to jeden ze závodů, kdy se můžu pochválit," libovala si legenda vodního slalomu. „Necítím, že bych musela někomu něco dokazovat, spíš jsem chtěla sobě dokázat, že to pořád umím a nepatřím do starého železa," vyprávěla.

K Riu ale ještě vede dlouhá cesta, mnohem lepší pozici má stále úřadující mistryně světa z Londýna Kateřina Kudějová. Po dvou druhých místech a s bonifikací za loňský titul má pětibodový náskok. „Pořád šance není velká, ale jsem zpět v boji o to tříčlenné reprezentační družstvo a i s tím bych byla spokojená. Určitě teď nebudu počítat, o kolik bodů mám koho porazit, to nechám jiným," ujišťovala Hilgertová.

„Navíc před čtyřmi lety jsem reálně věděla, že proti mně stojí jen Kača, která už byla na vzestupu, a ostatní holky měly velké výkyvy. Teď bylo předem jasné, že to není jedna proti jedné, ale musí se počítat s více holkama," připomněla dvojnásobná olympijská vítězka.

Hradilek už má na Rio jen malou šanci

Mezi kajakáři má boj o olympiádu slibně rozjetou Jiří Prskavec. V sobotu úřadujícího mistra světa štval sporný dotek branky a čtvrté místo, nedělním vítězstvím si ale Rio výrazně přiblížil. Jen malou šanci už má naopak stříbrný z Londýna 2012 Vavřinec Hradilek po pátém a devátém místě.

V kategorii deblkanoistů je zatím vyrovnaný boj mezi páry Jonáš Kašpar, Marek Šindler a Ondřej Karlovský, Jakub Jáně, u kanoistů rozjel nominační boj nejlépe Vítězslav Gebas.

Český pohár ve vodním slalomu Veltrusy - 2. nominační závod na LOH
Muži:
K1:
1. Prskavec84,21 (0 tr. sekund)
2. Přindiš-2,60 (0)
3. Maslaňák-3,56 (0)
C1:
1. Gebas93,94(0)
2. Ježek-0,88 (0)
3. Rak-1,09 (0)
C2:
1. Karlovský, J. Jáně96,31 (2)
2. Kašpar, Šindler-1,37 (0)
3. Koplík, Vrzáň-7,80 (2)
Ženy:
K1:
1. Š. Hilgertová97,87 (0)
2. Kudějová-1,39 (0)
3. Galušková-2,82 (2)
C1:
1. Jančová109,56 (2)
2. M. Satková-0,96 (0)
3. Hošková-1,16 (2)

Reklama