Hlavní obsah

Kanoista Ježek bojuje o olympiádu bez části palce

Veltrusy

Rutinní sekání dřeva přineslo kanoistovi na divoké vodě Stanislavu Ježkovi nepříjemný úraz. Sekyra mu totiž sklouzla na ruku, krátce před startem boje o olympiádu v Riu tak místo tréninků obíhal doktory. „Stalo se to na Velikonoce, usekl jsem si asi půl centimetru i s masem pod tím,“ popisoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanoista Stanislav Ježek při Českém poháru na slalomové dráze ve Veltrusech.

Článek

Poranění vyřešily čtyři stehy, držet pádlo ale nějakou dobu nemohl. „Stehy mi vyndali až v pondělí v týdnu před prvními nominačními závody ve Veltrusech. Ale ovlivnilo to celý poslední měsíc, dva týdny jsem nejezdil vůbec, pak jsem stihl pět dnů tréninku,“ popisoval devětatřicetiletý slalomář.

Na Gebase ztrácí

V sobotním závodě tak dojel až sedmý, v neděli už si zlepšil náladu druhým místem. Na průběžně vedoucího v boji o jediné olympijského místo Vítězslava Gebase ale ztrácí sedm bodů a je aktuálně čtvrtý.

Ježek už na dvou olympijských hrách startoval, v Pekingu i v Londýně obsadil v kategorii C1 shodně páté místo. A teď se netají názorem, že by do Ria měl jet někdo mladší. „Samozřejmě, kdybych si to vyjel, místa se nezřeknu. Jezdím v nominaci naplno, kdybych nechtěl závodit, ani se nepřihlásím. Ale rozhodně nemám olympiádu stanovenou jako cíl,“ ujišťuje.

O víkendu domácí nominace vyvrcholí závody v pražské Troji (finále dnes i zítra od 13.30), definitivně jasno o jménech olympioniků bude po mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši za tři týdny.

Reklama