Hlavní obsah

Překvapení pro vodní slalomáře. Na Slovensku trénovali mezi vločkami

Praha

Přes zimu jezdí trénovat do Austrálie či do Spojených arabských emirátů, aby se mohli připravovat na vrcholné závody v teple. A pak je zaskočí husté sněžení při tréninku na mistrovství Evropy. Čeští vodní slalomáři si z Liptovského Mikuláše přivezli netradiční zážitky.

Foto: Sport.cz

Zasněžený kajak Vavřince Hradilka v Liptovském Mikuláši.

Článek

Už cestou na Slovensko chodily slalomářům varovné zprávy. „Hlásili mi, že pokud nemusím, ať nejezdím. Ale už jsem byl na cestě a během pěti minut se déšť proměnil v největší vločky, co jsem za poslední dvě zimy viděl,“ popisoval kajakář Vavřinec Hradilek.

Připadal si jako na lyžích

Když dojel do Liptovského Mikuláše, nemarnil čas a vyrazil trénovat. „V takové vánici jsem nikdy nejezdil, vločky padaly do očí, jako kdybych jel na lyžích,“ popisoval Hradilek nečekanou peripetii z minulého týdne.

Právě pro kategorii kajakářů bude šampionát, jenž se na Slovensku koná příští týden, klíčový směrem k olympijskému Riu. Hradilek o jediné místo bojuje s mistrem světa Jiřím Prskavcem a Vítem Přindišem, jenž měl v domácí nominaci největší formu.

A právě Přindiše zřejmě výkyvy počasí připravily o několik dnů tréninku. Ze Slovenska se vrátil nemocný. „Vydržel jsem v tom jezdit jen hodinu, ale asi jsem stihl někde prochladnout,“ popisoval. Jedno pozitivum ale slalomáři na nečekané nadílce našli, mohlo by v kanále přibýt vody, které byl při trénincích nedostatek.

Reklama