Hlavní obsah

O dodatečnou kvalifikaci na OH pojede šest veslařských posádek

Praha

Šest českých veslařských posádek se od 22. do 24. května pokusí v Lucernu dodatečně kvalifikovat na olympijské hry v Riu de Janeiro. Na loňském mistrovství světa si start na vrcholné akci zajistili skifaři Ondřej Synek, Miroslava Topinková Knapková a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah.

Foto: Ivana Roháčková

Ilustrační snímek.

Článek

Vedení Českého veslařského svazu nominaci do závodu v Lucernu, který bude předcházet druhému dílu Světového poháru, oznámilo po víkendovém mistrovství Evropy. Tam se vedle Synka nejvýrazněji prosadil ženský dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová, který stejně jako úřadující světový šampion získal bronzovou medaili.

"Utvrdilo nás to v tom, že na tom nejsme špatně," uvedla Fleissnerová pro Radiožurnál po zisku medaile. "Moc už toho do závodu v Lucernu nenatrénujeme, ale můžeme ještě zapracovat na rychlosti," řekla Antošová, která před čtyřmi lety startovala na olympiádě v Londýně na dvojskifu se starší sestrou Jitkou.

Těsně pod stupni vítězů zůstala v německém Brandenburgu dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic, Jakub Podrazil. Další české posádky, které budou v Lucernu bojovat o Rio, se představily ve finále B.

Ve většině kategorií se bude v dodatečné kvalifikaci bojovat o poslední dvě volná místa pro OH, jen na dvojice bez kormidelnice postoupí čtyři posádky.

Nominace:
Muži:
Jakub Podrazil, Lukáš Helešic (dvojka bez kormidelníka)
Michal Plocek, Matyáš Klang (dvojskif)
Jan Vetešník, Martin Slavík (dvojskif lehkých vah)
Miroslav Jech, Miloslav Šágr, Jakub Makovička, Jan Lapáček (čtyřka bez kormidelníka)
Ženy:
Kateřina Kopecká, Martina Stillerová (dvojka bez kormidelnice)
Kristýna Fleissnerová, Lenka Antošová (dvojskif)

Reklama

Související témata: